Xiaomi Mi band 5 a Mi band 3 után

Kezdjük ott a bevezetést, hogy a Xiaomi Mi Band 3 volt ez első aktivitásmérőm. Egyben ez volt az első olyan Xiaomi kütyüm, amit igazán sosem szerettem. Ennek két oka volt: a Mi Band 3 kijelzője kültéren gyakorlatilag használhatatlan, nevetséges a fényereje, nyáron napszemüvegben esélyed sincs leolvasni a pontos időt, de napszemüveg nélkül is gáz volt. A másik, hogy a töltéshez állandóan ki kellett pattintani a szíjból, és belepattintani a töltőjébe. Utáltam.

Xiaomi Mi Band 5 aktivitásmérő
Xiaomi Mi Band 5.

Mindkét problémámra megoldást hozott a Mi Band 5. A fényereje a megújult és nagyobb kijelzővel kiváló lett, remekül olvasható. Ráadásul az óra menüjéből egyszerűen állítható is a fényerő (is). Mivel a négyes szériájú band nekem kimaradt,ne mvolt ilyenem, ezért ez lehet hogy csak nekem újdonság. A telefonnal BT kapcsolaton pillanatok alatt egymásra találnak, látványosan felgyorsult az óra és a Mi Fit app közti szinkonizáció. A számlap remekül testreszabható, mindenki megtalálja az izlésének megfelelő számlap design-t. Új funkció az un. stressz monitor, ami valahol szomorú, mert nyilvánvalóan parasztvakítás, az ezo-TV kategóriája ez. És befutott a PAI is (Personal Activity Intelligence), én ezt is a bullshit kategóriába sorolom. Ez legalább egy létező dolog, bár értelme szerintem csekély. A pulzusérzékelés úgy tűnik sokat javult a hármashoz képest, gyakorlatilag egybevágtak a mérései az edzőteremben található Precor gépek pulzus értékeivel. Mindettől függetlenül a lábam is ökölbe szorul, mikor valaki egy tízezer Forintos fiszfasz okoskütyütől vár reális értékeket pulzusra, meg véroxigénre..

Az óra menüjében található időjárás menüpont számomra továbbra is teljesen irreleváns, szerintem senki nem egy 1.1 colos kijelzőn akar tájékozódni a várható időjárásról a közel 7″-os, lassan 4K oled-mobilkijelzők világában.

Maxi fényerőre tolva alvásfigyeléssel kb. 9-10 napot bír ki, ez a közelében sincs a gyári ígértnek. Viszont a megújult mágneses tappanccsal a töltés marha kényelmes, és gyors is volt, annak ellenére, hogy egy Redmi powerbankról töltöttem úgy, hogy kifejezetten kis töltőáramra volt állítva.

Az értesítések jól működnek, vezérelhetjük a Spotify zenelejátszást az óráról, van stopper, és visszaszámláló is. Ja, és a szíj. Sokkal kényelmesebb, puhább mint az elődje volt, így viselete kényelmes. Tartósságára azonban kiváncsi leszek. Összességében a Banggood-ról rendelve a 10.000 Ft-os vételárat megéri a Mi Band 5, hivatalos vételára az official hazai Xiaomi boltban 14.990 Ft, más, megbízható hazai webshopokban 13.500 Ft + posta körüli áron kapható a Xiaomi aktivitásmérője 2020. októberében.